Nordkystens Tømmerhandel

Nordkystens Tømmerhandel ejes og drives af Erik Ravn, hvis far og farfar grundlagde tømmerhandlen tilbage i 1962. Spørg os til råds, så kan der findes en god løsning. Vi har mange års erfaringer inden for byggeri, entreprenørarbejde, havepleje og ikke mindst øje for detaljerne.

Historien går tilbage til 1962. Dengang havde Palle, Uffe og Kirsten Ravn i årevis kørt med deres forældre igennem Udsholt, når de fra Virum skulle op i sommerhuset på Udsholt Strand. Gårdene blev udstykket og min far Uffe, der var trælastudlært via Niels Brock og fra Clausens Efterfølger på Musvågevej på Nørrebro i 1952 fandt på at slå sig ned i Udsholt og starte en ny tømmerhandel. Forinden havde Hr. Ravn arbejdet hos Borch & Company i Lange Brogade, hvor der kun blev handlet med hårdttræ. Særligt teaktræ. Fra 1956 til 1962 arbejdede Hr. Ravn hos H+H Gasbetons hovedkontor i Codanhus samt på fabrikken i Ølsted. Ind imellem tog han arbejde i England (Bournemouth) og Tyskland (Izehoe og Garmich P.K.)

Alt blev bygget fra bunden af. Huset Uffe boede i fungerede også som lager og butik. Nogle år senere blev hallerne og den nuværende butik opført. Op gennem 1960´erne og 1970´erne var der 2-3 ansatte samt skiftende læredrenge. Én af lastbilerne kørte udelukkende sten og grus ud til byggegrundene, fra de lokale grusgrave, hvilke der var flere af i området dengang.

Erik Ravn blev født i 1976 af hans franske moder, og Erik overtager juridisk Nordkystens Tømmerhandel i 2001. Da var de 7 for byggebranchen fede år allerede startet. Da det var svært at finde kvalificeret arbejdskraft til lønninger der var til at betale, valgte Erik at indgå samarbejde med anden tømmerhandel i 2007. I 2008 indså Erik at det var bedre at han ikke blandede sig, og lejede sig derfor forretningen ud til den anden tømmerhandel. I sommeren 2012 flyttede lejers tømmerhandel ud og Erik ind. Varelageret havde Erik solgt i 2007, så lageret skulle genopbygges, indenfor alle varegrupper. Dette gjorde Erik frem til 2014, hvor Erik i maj måned slog dørene op på ny, for handel til både private og håndværkere. Det var stort!

Større blev det, da Nordkystens Tømmerhandel blev en del af Jydske Byggecentre JBC i efteråret 2014. Det er en sammenslutning af ca. 18 primært Jyske tømmerhandlere der sammen arbejder for fælles og mere gunstige indkøbsaftaler med leverandørerne til danske trælasthandlere og byggemarkeder.

Kom og vær en del af historien hos Nordkystens Tømmerhandel. Gør en god handel og få lokal forankring og service med.

Jydske Byggecentre